Douglas Overkapping

Ontwerp je eigen unieke overkapping

Altijd al zo’n mooi tweede thuis in je eigen achtertuin willen hebben? Met ons maatwerk assortiment is er altijd een model en afmeting tuinoverkapping die bij je past. Bepaal zelf de indeling, er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk. Of het nu een prieel of veranda is de keuze is enorm. Genieten in de tuin begint met het creëren van een mooie plek om te loungen, dineren of te spelen. Personaliseer je buitenverblijf met specifieke kleuren, schuifdeuren, glaswanden, deuren en ramen. Onder de dakvorm van je kapschuur of zadeldak kan eventueel een zolderruimte, een handige opslag voor je tuinspullen. De Douglas hout overkappingen zijn erg veelzijdig voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Iedere productiefase kent daarom een strenge controle op de maatvoering, houtconstructie, beschadigingen, veiligheidsverpakking en professioneel transport. Daarom heb je altijd de zekerheid van een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig tuinverblijf. Topkwaliteit met een unieke vormgeving, doe inspiratie op met de Overkapping catalogus.

Maatwerk Overkapping

Overkappingen op maat van hout met Douglas constructiehout. Platdak terrasoverkapping en veranda modellen leveren als bouwpakket overkappingen met of zonder berging. Alle doe-het-zelf pakketten zijn op maat is voorgezaagd, incl. thuis bezorging met bijbehorende professionele tekening en bevestigingsmateriaal. Kies de afmeting die bij jou tuin past en geniet nog meer van het heerlijke buitenleven. Veel extra mogelijkheden voor houten Douglas tuinoverkappingen zoals dakbedekking, dakafwerking, ramen, deuren, hoogwaardig EPDM, dakdoorvoer en kit. Het is belangrijk om een goede fundering te leggen. Als dit niet gebeurd dan kan een overkapping wegzakken in de grond. Een fundering beschermd het hout ook tegen houtrot. Dit ontstaat als hout op een vochtige plek staat en niet kan drogen, zoals in de grond. Het vocht zorgt voor groeiomstandigheden van schimmels en die tasten dan het hout aan. Probeer dit altijd te voorkomen door bijvoorbeeld betonpoeren te gebruiken.

Buitenverblijf

De Douglasvision buitenverblijven zijn beschikbaar in veel verschillende afmetingen en verkrijgbaar in een aantal kleuren en behandelingsvarianten en kunnen worden aangevuld met wanden, deuren, ramen en accessoires. Het assortiment van buitenverblijven is erg veelzijdig en ze worden als bouwpakket geleverd. We leveren dit type overkapping in drie verschillende varianten. De Doe-het-zelf lijn is de lijn bestaat uit fijnbezaagd hout. Zonder voorbewerking, en met een duidelijke opbouwinstructie, waarmee je alle onderdelen zelf op maat zaagt. Goede kennis van houtbewerking en bijbehorende machines is noodzakelijk. De lijn Modulair is de meest veelzijdige met talloze afmetingen en de grote keuze uit verschillende soorten wanden maakt nagenoeg elke indeling mogelijk. Hierbij kun je spelen met de indeling van het buitenverblijf. In te richten als berging, maar ook als loungeruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De Prestige lijn is de top van ons assortiment. Zeer robuuste uitvoering en in te delen naar eigen wens (ook als hoekmodel) en behoefte met behulp van grote diversiteit aan wanden. De hoekvorm maakt het model iets compacter, waardoor deze gemakkelijker in een kleine tuin kan worden geplaatst. De basis van het hoekmodel kan, net als alle andere buitenverblijven Modulair, worden aangevuld met wanden, deuren en ramen. Een vorstelijke aanwinst voor elke tuin. Zeer zwaar uitgevoerd met: staanders en ringbalken van 14×14 cm, schoren van 12×12 cm en gordingen van 7×22 cm. Deze buitenverblijven zijn uitgerust met dubbele boeidelen waardoor een decoratieve sierlijst ontstaat. Grote schroeven worden uit het zicht gehouden door middel van Douglas houten doken, wat het geheel een rustiek aanzicht geeft. En voeg gerust een shutterscherm toe als decoratief element. Elk Douglasvision buitenverblijf kan naar eigen wens worden samengesteld. Daarvoor is het noodzakelijk om bij opdracht een funderingsplan met de gewenste maatvoering en wandindeling bij te voegen

Kapschuur

Een kapschuur overkapping kan verschillende doeleinden hebben. Zo kan het gebruikt worden om spullen in op te slaan zoals gereedschap en een grasmaaier of gebruikt worden als bijgebouw. Ze zijn beschikbaar als bouwpakket of kunnen naar uw wens samengesteld worden. Oorspronkelijk komt de kapschuur van boerderijen af. Deze werden vroeger gebruikt om grote materialen gemakkelijk droog stallen.

De kapschuren van nu zijn erg populair, er is een modern tintje aan gegeven. Ze zijn beschikbaar in verschillende modellen zoals: platdak, zadeldak of een stolpdak. In al deze typen kapschuren komt u het ambacht uit het verleden tegen. U kunt verschillende soorten fundering gebruiken voor uw kapschuur. Om de goede keuze te maken in uw fundering moet u kijken naar de aanwezigheid van de grond en kijken hoe diep dat de vaste grond in uw tuin zit. Als u geen goede fundering heeft kan uw kapschuur verzakken.

Zadeldak

Met een luxe zadeldak overkapping vergroot je je tuinplezier. Bekijk alle mogelijkheden van ons moderne kapschuren assortiment. Wil je een overkapping met bergruimte? Geen probleem, wij maken het bouwpakket op maat incl. een zolderruimte. Een houten zadeldak geeft meer uitstraling dan een plat dak en je krijgt geen last van stilstaand water. Montage op betonpoeren zorgt voor een solide stormvaste bevestiging.

De dakconstructie wordt gemaakt van de hoogste kwaliteit hout, spanten en gordingen krijgen daardoor een extra lange levensduur. Bij ons ben je verzekerd van de beste kwaliteit zodat je vele jaren kunt genieten van je overkapping.

Veranda

Een veranda is een aanbouw aan de woning. Dit is meestal een afdak dat leunt op houten palen. De vloer is over het algemeen gelijk aan de vloer binnen het huis en is van hout gemaakt. Zo kunt u er een mooie vlonder onder plaatsen van hout of composiet. Wij hebben een standaard assortiment met veel verschillende afmetingen maar u kunt de veranda ook zelf bouwen met losse houtmaterialen. Beschikbare houtsoorten zoals Douglas tuinhout en hardhout. Voor de dakconstructie worden polycarbonaat platen geleverd. Deze laten licht door, behoeven weinig onderhoud en zijn erg sterk en duurzaam in toekomstige jaren. De platen zijn in verschillende afwerkingen te verkrijgen die meer of minder licht doorlaten.

Tuinhuis

Met een Tuinhuis van Topvision & Hillhout Excellent heerlijk loungen of overdekt spelen onder de veranda van je eigen overkapping! De Douglas & Scandinavisch Vurenhout tuinhuizen zijn verkrijgbaar in vele varianten en verkrijgbaar met een luifel van 3, 4, 5 of zelfs 6 meter breedte. De luifel is zowel links als rechts leverbaar. Ramen en deuren zijn uitgevoerd met melkglas. Onder de luifel van een tuinhuis is het heerlijk genieten in eigen tuin. Gemaakt van de hoogste hout kwaliteit, waar je jaren en jaren plezier aan beleeft. Bouwpakketten worden geleverd inclusief EPDM rubberfolie dakbedekking. De Topvision tuinhuizen met luifel kunnen worden aangevuld met een industriële glaspui of een glazen schuifwand. Het tuinhuis kan worden geïmpregneerd in groen of kleurloos.

Tuinhuizen kunnen op kleur worden gespoten (wit, grijs, of antraciet), je kiest in dit geval de kleur van de basis (deur en raam worden ook in deze kleur gespoten) en vervolgens de kleur van de wanden. Scandinavisch Vurenhout is een houtsoort die ideaal is om te verven, omdat de verf naadloos aansluit op de nerfstructuur van het hout. Hierdoor krijgt het hout een perfecte afwerking die het een extra lange levensduur geeft. In de productiefabriek wordt hout geschilderd en binnen 7 minuten van 30 naar 40 graden vervoerd over een lopende band, dit proces onttrekt het vocht uit de verf waardoor het snel droogt. Er word 6000 m2 hout per week geverfd. Om je tuinhuis helemaal compleet te maken zijn de wanden ook optioneel verkrijgbaar. Zo kun je zelf bepalen welke wanden er bij moeten komen. Het plaatsen van zijwanden in de luifel is mogelijk. De 4-ruits deuren van een Topvision tuinhuis hebben geen dorpel, hierdoor wordt de instap gemakkelijker en kunnen bijvoorbeeld fiets, kruiwagen en grasmaaier zonder problemen de overkapping in gereden worden.

Wat zijn de voordelen van een tuinhuis?

De voordelen van een extra huisje in je achtertuin zijn:

– Je kunt er koel in de schaduw onder zitten wanneer het te warm is in de zon.
– Je kan er dingen in opslaan zoals tuingereedschap of fietsen.
– Je kan er ’s avonds romantisch zitten en een hapje eten.
– Je kan er een tuinfeestje houden.
– Ze maken je tuin mooier.

 

Blokhut

Het onmiskenbare karakter van een blokhut met zijn gestapelde wandbalken staat altijd fier tussen het groen in de tuin. Als extra woonof werkruimte, als hobbyruimte, of gewoon als extra opbergplek. Gemaakt van Noord-Europees vurenhout uit Scandinavië. Een blokhut is een klein huisje dat is bedoeld om in je tuin te zetten. Vaak wordt deze gebruikt voor opslag, maar ook als hobbyruimte, sauna of als tijdelijke woonruimte. Meestal heeft de het de vorm als een normaal huis met ramen en een punt- of platdak. Een goede fundering en verankering tegen verzakking en storm is belangrijk. Het gemakkelijkst is om het bouwpakket prefab te bestellen zodat het alleen nog maar in elkaar gezet hoeft te worden. Het dak is vaak gemaakt met houten planken en daaroverheen dakshingles of EPDM. Het houten huisje is volledig af te werken met dakgoten zodat ook regenwater goed word afgevoerd. Tip: gebruik hardhouten funderingsbalken. Deze balken kunnen beter tegen vocht. De stapelblokhut is een robuust uitgevoerd met lessenaarsdak die zich erg goed leent voor gebruik als kantoor, of als loungeplek in de tuin. De grote ramen aan de voorzijde zorgen voor veel lichtinval in de blokhut zodat u zelfs bij wat koeler weer kunt genieten van de zon.

Wij zijn exclusief dealer van Lasita Maja en Woodvision en door zelf te impregneren kunnen we groen geïmpregneerde doe-het-zelf bouwpakketten snel leveren. Alle ramen en deuren van 28, 34, 40 en 44 mm dik worden met echt enkelglas, dubbelglas of plexiglas geleverd. Lasita Maja is marktleider in Europa. Het bedrijf is gesitueerd in Estland en fabriceert sinds 1998 een groot assortiment in een grote verscheidenheid aan vormen en maten. Een blokhut is met name geschikt als extra bergruimte voor in de tuin. Door de brede doorgang erg geschikt voor het opslaan van fietsen, grasmaaiers, of kruiwagens. De luifel zorgt voor een droge in- en uitloop en daarnaast voor wat extra schaduw in de zomer.

Wat is een blokhut?

Een blokhut is een tuinhuis, maar toch net even anders. Ze hebben eigenlijk altijd een zadeldak en nooit een plat dak. Dat geeft ze ook de originele uitstraling, want een zadeldak is erg traditioneel. Blokhutten waren de eerste huisjes die in Nederland werden gebruikt voor in de tuin. De trend waaide over uit Noord-Europa en Duitsland. Omdat de Zweden, Noren en Finnen echte buitenmensen zijn die van bos en natuur houden zijn zij de grondleggers van dit model tuinhuis. Het wordt daar veelal gebruikt om een sauna in te plaatsen, zodat die beschermt en geïsoleerd staat. In Nederland zien we ze veel op recreatieparken want je kunt er ook in overnachten als je ze goed isoleert. In de tuin worden ze ook vaak gebruikt als berging om fietsen en gereedschap op te slaan. Het hout van een blokhut is vaak gemaakt van Noord-Europees Vuren. In het Noorden is het kouder en daardoor groeien de jaarringen van een boomstam langzamer waardoor ze dicht op elkaar zitten ten opzichte van normaal Vurenhout. Dat geeft het hout een langere levensduur en het trekt minder snel krom. Het is belangrijk om het hout iedere 5 jaar een goede behandeling te geven met beits of verf. Dat is ook de reden dat je ze vaak ziet met een mooie kleur dekkende verf, dat beschermd ze extra goed tegen houtrot. Ook is het altijd beter om de onderste plank van de zij-, voor- en achterwand te ondersteunen met een hardhouten balk. Ze noemen dat een funderingsbalk. De planken kunnen hier dan op rusten en zijn beschermd tegen grondcontact en dus houtrot.

Tuinkamer

Genieten in de tuin begint met het creëren van een mooie plek om te ontspannen. Dit kan met de moderne Hillhout Tuinkamer Excellent. De tuinkamer kan volledig naar eigen wens worden samengesteld en ingedeeld. Het modulaire concept is zeer flexibel en leent zich daardoor voor toepassing in zowel grote als kleine tuinen.

Begin met het bepalen van de afmeting en kies daarna een van deze beschikbare kleuren:

Wit gespoten RAL 9010
Lichtgrijs gespoten RAL 7047
Antraciet gespoten RAL 7043

Om de basis van de tuinkamer aan te vullen en naar wens in te delen heeft u wanden, hekken, deuren en ramen nodig eventueel aan te vullen met accessoires zoals poeren, daktrimmen, HWA, e.d. Gordingen worden gemonteerd door middel van zwaluwstaartverbindingen. Dit ambachtelijke principe zorgt voor een gemakkelijke en onzichtbare verbinding. Gemaakt van geschaafd Noord- Europees vurenhout.

Prieël

Een prieël is een halfopen tuinhuis. Vroeger waren priëlen vaak te vinden in de tuinen van grote landhuizen. Oorspronkelijk worden ze gemaakt van hout en werden omgeven met bomen en planten. Een prieel bied een aantal voordelen. Zo kunt u lekker in de schaduw zitten als de zon te warm is. Er is vaak geen vergunning nodig voor een overkapping. En het geeft een meerwaarde aan uw woning. U kunt ook met slecht weer buiten zitten.

Paviljoen

Een paviljoen is van origine een bouwwerk van Frans design. De toepassing werd toen net als nu gebruikt om jezelf even terug te trekken in de tuin en te ontspannen. Het is prettig om buiten te kunnen zitten zonder de volle zon of regen, om er een boekje te lezen of een hapje te eten. Het paviljoen met lessenaarsdak Kolgans wordt standaard geleverd met groene dakshingles. Rode, zwarte of grijze shingles i.p.v. groene shingles zijn op aanvraag, zonder meerprijs, leverbaar. Vanwege het geringe afschot van het dak adviseren wij u een onderlaag te gebruiken onder de shingles, deze wordt niet standaard meegeleverd maar is wel optioneel te bestellen.

Hillhout Living

De mogelijkheden met een Hillhout Living overkapping zijn eindeloos. Hoe ontspannen kan het buitenleven zijn? Met de Living Modulair Excellent en de Urban Living Excellent voor buitenmensen die van elk seizoen volop willen genieten in de tuin. Rustig thuiswerken omringt door groen, eindelijk de tijd om een boek te lezen in de zon en gezonde buitenlucht, alle ruimte voor een vrolijk kinderfeestje en natuurlijk alle mogelijkheden om je bezoekers in de watten te leggen. Stel uw eigen overkapping samen; de Living Modulair is voorzien van gelamineerde staanders 12×12 cm. Bovendien is de uitvoering recent verbeterd met extra zware schoren 9×9 cm en ingekeepte gordingen en ringbalken. Gemaakt van Noord-Europees Vurenhout. De breedte- en dieptematen zijn inclusief het dakoverstek van 21,5 cm. Dakbedekking van EPDM, inclusief hemelwaterafvoer. Alle zijden van de Living zijn eenvoudig gedeeltelijk of helemaal dicht te maken met wandelementen, deurelementen en extra staanders.

Bepaal zelf de indeling of type wand. Er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk. Deze strak vormgegeven overkapping past bij een moderne “stadse” tuinstijl. De Urban Living sluit naadloos aan op het bestaande Living Modulair systeem, dit betekent dat alle wandelementen hier in kunnen worden geplaatst. Dak inclusief aluminium daktrim, dakbedekking van EPDM, verticale dakdoorvoer en hemelwaterafvoer. Daarnaast is er de extra mogelijkheid van een aanbouw die gemonteerd kan worden aan alle maten van de Urban Living, of aan een bestaande muur van een woonhuis. De wand- en deurelementen met ramen worden geleverd met plexiglas.